Escudella i Carn d'olla

Arriba Nadal i avui farem Escudella i Carn d'olla.


Què necessitem?
  • Ossos de vedella (del genoll, del moll, tendrum)
  • 1 tira costella de vedella
  • 1 tros de carn de vedella
  • Ossos de l'espinada de porc
  • Mitja gallina
  • Un os de pernil
  • 1 peu de porc
  • 1 botifarra negra
  • 1 botifarra blanca
  • 400 gr cigrons remullats (de la nit anterior)
  • 3 patates
  • 6 pastanagues
  • 1/2 col
  • 1 xirivia
  • 1 nap 
  • 2 porro
  • 2 branques api
  • Sal
  • 1 paquet de galets
Per la pilota:
  • 250 gr de carn picada de porc
  • 250 gr de carn picada de vedella
  • 4 grans d'all trinxats
  • Julivert picat
  • 1 ou
  • Molla de pa sucada amb llet
  • Sal i pebre negre
  • Farina i pa ratllat
Com la farem

Si en algun moment veiem que cal afegir aigua li afegim.
  1. Posarem els cigrons en remull la nit abans.
  2. En una olla amb aigua farem bullir els ossos, el peu de porc, la carn de vedella, quan comenci a bullir traurem l'escuma, i afegim els cigrons. Ho deixem bullir tapat i a foc lent.
  3. A la mitja hora hi afegim la gallina. Ho salem lleugerament i que vagi bullint.
  4. Una hora desprès posarem les verdures trossejades. 
  5. Farem la pilota: 
  6. En un bol posarem l'all i julivert picat, l'ou, la carn picada, la sal i el pebre negre.
  7. Afegirem la molla de pa esmicolada remullada amb una mica de llet.
  8. Amb les mans ben netes barregem bé tots els ingredients fins a obtenir una pasta.
  9. Fem les pilotes, les enfarinem i les tirem a l'olla. Deixem bullir 1 hora 45 minuts.
  10.  Afegim les botifarres i ho deixem una mitja hora més.
  11. Colarem el brou, el posarem en una olla i quan bulli hi tirem la pasta la deixem bullir el temps que ens indiqui el paquet.
  12. En una safata posarem la carn d'olla i en una altra les verdures, els cigrons, les botifarres i les pilotes. (Si volem podem posar els cigrons en una malla, seran més fàcils de recollir.)
  13. Servim la escudella amb la pasta i la carn d'olla. I a disfrutar!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Pollastre agredolç

Tortellini de vedella amb bolets i sal egipcià

Carolina Ribs a baixa temperatura "Costellam de porc"