Escudella i Carn d'olla
Arriba Nadal i avui farem Escudella i Carn d'olla.
- Ossos de vedella (del genoll, del moll, tendrum)
- 1 tira costella de vedella
- 1 tros de carn de vedella
- Ossos de l'espinada de porc
- Mitja gallina
- Un os de pernil
- 1 peu de porc
- 1 botifarra negra
- 1 botifarra blanca
- 400 gr cigrons remullats (de la nit anterior)
- 3 patates
- 6 pastanagues
- 1/2 col
- 1 xirivia
- 1 nap
- 2 porro
- 2 branques api
- Sal
- 1 paquet de galets
- 250 gr de carn picada de porc
- 250 gr de carn picada de vedella
- 4 grans d'all trinxats
- Julivert picat
- 1 ou
- Molla de pa sucada amb llet
- Sal i pebre negre
- Farina i pa ratllat
Com la farem
Si en algun moment veiem que cal afegir aigua li afegim.
Si en algun moment veiem que cal afegir aigua li afegim.
- Posarem els cigrons en remull la nit abans.
- En una olla amb aigua farem bullir els ossos, el peu de porc, la carn de vedella, quan comenci a bullir traurem l'escuma, i afegim els cigrons. Ho deixem bullir tapat i a foc lent.
- A la mitja hora hi afegim la gallina. Ho salem lleugerament i que vagi bullint.
- Una hora desprès posarem les verdures trossejades.
- Farem la pilota:
- En un bol posarem l'all i julivert picat, l'ou, la carn picada, la sal i el pebre negre.
- Afegirem la molla de pa esmicolada remullada amb una mica de llet.
- Amb les mans ben netes barregem bé tots els ingredients fins a obtenir una pasta.
- Fem les pilotes, les enfarinem i les tirem a l'olla. Deixem bullir 1 hora 45 minuts.
- Afegim les botifarres i ho deixem una mitja hora més.
- Colarem el brou, el posarem en una olla i quan bulli hi tirem la pasta la deixem bullir el temps que ens indiqui el paquet.
- En una safata posarem la carn d'olla i en una altra les verdures, els cigrons, les botifarres i les pilotes. (Si volem podem posar els cigrons en una malla, seran més fàcils de recollir.)
- Servim la escudella amb la pasta i la carn d'olla. I a disfrutar!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada